Planirate zimsko vjenčanje? - Clubhouse Golf vjenčanja i eventi | restoran s pogledom na golf terene
 
 

Imamo 6 savjeta i ideja za ovo savršeno godišnje doba za slojevitost u odjeći, na tanjuru i dekoraciji!

Kako bi zimsko vjenčanje zaslužilo pridjev „zimsko“ nije dovoljno da se ono održava u to godišnje doba, već je važno da se svi elementi vjenčanja gledaju kroz prizmu doba kasne jeseni, odnosno zime. Hrana, piće, izgled dvorane, opcija vjenčanja na otvorenom, dekoracije, cvijeće, osvjetljenje, odjeća i još mnogo detalja koji će biti kreirani s naglaskom na zimu. U blogu otkrijte koje su to top boje nadolazeće sezone te kako svoje vjenčanje učiniti modernim i održivijim!
 
 

1. UHVATITE ZIMU KAO SVOJU PREDNOST

Iako mnogi mladenci biraju proljeće i ljeto za svoje vjenčanje, nerijetko se događa da će upravo to vrijeme godine mnogim gostima biti nezgodno. Primjerice, sezona godišnjih odmora nosi mnoštvo planova dragih nam osoba koje smo pozvali na svadbenu svečanost. Školski praznici uoči Uskrsa i tijekom ljeta, putovanja, godišnji odmori mogu učiniti svoje što se tiče odaziva na vašu proslavu. S druge strane kod zimskih vjenčanja valja na umu imati vrijeme došašća, Božić, Novu Godinu te Sveta tri kralja, no svo ostalo zimsko vrijeme moglo bi vašim gostima odgovarati više nego proljeće i ljeto.

2. ZIMI ĆETE LAKŠE DOĆI DO OMILJENOG BENDA ILI FOTOGRAFA

Ako vam je važno imati točno određeni bend ili fotografa, zima će vam i tu pomoći. Naime, zbog smanjenog broja evenata u zemlji u hladnijim ćete mjesecima lakše doći do glazbenika, dvorane, fotografa, dekoratera ili organizatora nego u ljetnim mjesecima. Također, iz navedenih razloga moći ćete i više cjenovno pregovarati oko svih usluga, a sve prisutnija tema održivosti je kod mnogih mladenaca pokrenula trend slanja elektroničkih pozivnica i korištenja sezonskih ukrasa.
Zagreb Clubhouse Golf vjencanja eventi restoran teambuilding konferencije

3. NEKA LOKACIJA ODIŠE VAMA

Gdje? Ovo će biti jedno od najvažnijih pitanja koja ćete imati na umu u prvih par sekundi na pojam organizacije vjenčanja. Zastanite na trenutak i zamislite svoje vjenčanje. Održava li se ono na otvorenom ili zatvorenom ili želite kombinaciju? Jesu li vam važni pejsaži, pogled na zimsku idilu, zaleđena jezera ili zimski zalazak ako je sunčani dan. Primjerice Clubhouse Golf odlična je lokacija ako vam je važno sve od navedenog. Vjenčanja na otvorenom su toliko popularna da se i zimi možete odlučiti na ceremoniju usred predivnih golf terena i jezera, a do željene lokacije lakše ćete doći nego ljeti. Bez obzira radi li se o kasnoj jeseni ili zimi, svoju svadbenu ceremoniju možete održati na otvorenom i dekoraciju prilagoditi jesenskoj ili snježnoj idili, a u slučaju lošeg vremena i kiše vrlo jednostavno svoju ceremoniju preselite u zatvoreni prostor. Velika ostakljena dvorana iz koje se proteže terasa s pogledom na prirodu i golf terene izbrisat će sve granice interijera i eksterijera. Više o dvorani možete pogledati ovdje, a više o dekoracijama možete pronaći niže pod točkom broj 5.

4. INOVACIJA NA STOLU! GOSTI ĆE BITI ODUŠEVLJENI DRUGAČIJIM OKUSIMA

Jedna od najvažnijih komponenti vašeg vjenčanja zasigurno je hrana. Dobra hrana uvijek budi pozitivne osjećaje u ljudima, a o njoj se priča i mjesecima kasnije. Zašto se ne biste odmakli od klasičnih menija i na tanjurima ponudili savršeno servirana jela naših kuhara. Svježe, kvalitetne, lokalne namirnice i meni definiran prema sezonskoj ponudi bit će fantastična nadogradnja cjelokupnog izgleda i dizajna. Jesen donosi posebne namirnice poput buče, kestena, šljiva, jabuka, a u zimi su sve više naglašena karakteristična, rustikalna i jača jela od crvenog mesa i drugih aktualnih namirnica. Više o sezonskoj ponudi našeg a la carte restorana možete saznati ovdje.

Uz selekciju kvalitetnih i vrhunskih vina te aperitiva, u zimskim mjesecima dobra ideja može biti kuhano vino ili zimski signature kokteli! Vaši gosti će vam biti zahvalni na ovim toplim napitcima posebice ako dio vaše proslave planirate na otvorenom. Clubhouse Golf nudi mogućost privatnog koktel majstora na vaš dan, a u dogovoru s njim može se kreirati i personalizirani koktel vašeg vjenčanja!
Zagreb Clubhouse Golf vjencanja eventi restoran teambuilding konferencije

5. PRIRODNA DEKORACIJA JE TOTALNI HIT, A VAMA ĆE UŠTEDJETI NOVAC

Boje, teksture, cvijeće, lampice, pribor za jelo, čaše, ubrusi samo su dio detalja vašeg vjenčanja. Mladenci imaju različite preferencije oko završnih detalja, no naglasit ćemo trendove u postavljanju scenografije. Baršun, zagasiti tonovi, zlatni detalji, bogato osvjetljenje svakom će slavlju u hladnijim mjesecima dati prijeko potrebnu toplinu koja se osjeti u prostoru, ali i na fotografijama koje će krasiti vaš vjenčani album te društvene mreže. Clubhouse Golf prepoznao je važnost rasvjete gotovo na svakom eventu i zbog toga se u dvorani GOLD nalazi stropna instalacija koja se sastoji od 9000 obasjanih staklenih kuglica koje vise iznad prostora te daju poseban ugođaj, ali i insta worthy efekt.
Sve je veći trend održivosti pa tako mnoge mladenke za svoje cvjetne aranžmane i dekoracije traže sezonske biljke kao što su grančice šipka, bora, raznih šumskih bobica, čičak, suho cvijeće. Pampas trava je osvojila mnoge, ali i druge trave su također atraktivne kao dekoracija u prostoru, poput pernate trstike i fontanske trave. Na stolovima se sve više nalaze nepretenciozni prozračni buketići, pojedinačni komadi cvijeća ili zimzelenih biljaka, rustikalne svijeće, zanimljivi detalji koji mogu biti vaš osobni pečat na stolu, a možda baš neke od tih detalja možete pokloniti svojim gostima kao jedinstvenu uspomenu.

6. ŠTO SU VERY PERI, PERIWINKLE BLUE I DIGITAL LAVENDER

Boja 2022. godine je Very Peri te ju mnogi dizajneri kombiniraju sa Periwinkle Blue. Kao boja 2023. godine najavljena je Digital Lavender što znači da se cijeli trend boja proteže kroz paletu ljubičaste i plave. „Blurple“ boje su aktualne, ali će dominirati i u sezoni koja nam dolazi, s laganim prijelazom iz plave u ljubičastu. Upravo će zbog navedenih tonova sve češće biti u upotrebi cvijeće upravo u tim nijansama kao što su lavanda, jorgovan, perunika, hortenzija, afrički ljiljan, zvončići i slično. Zimska idila sa sivim, bijelim, plavkasto ledenim tonovima na otvorenom može biti savršena podloga za vaše fotografije posebice ako odjeća, buket, dekoracije prate ovu paletu boja. Još jedna prednost zime su niže temperature koje vam mogu ići na ruku ako volite slojevitost koja je trendi, baš kao i vjenčanice s dugim rukavima te ženska vjenčana odijela koja su istovremeno glamurozna i chic!
Zagreb Clubhouse Golf vjencanja eventi restoran teambuilding konferencije